Sauna bij nieuwbouw/renovatie

Ga je (ver)bouwen en wil je een sauna integreren?

Eerst informeren!


Sauna nieuwbouw

Goede planning

Wanneer je een sauna wil integreren in je huis, bijgebouw of pool house zijn er enkele praktische en technische zaken waar je best rekening mee houdt. Een goede planning voorkomt dat je later, wanneer de sauna geplaatst wordt, op onverwachte problemen stoot. Informeer je dus goed vooraf!

Waarmee rekening houden?

Eerst en vooral moet je rekening houden met de elektriciteit. Afhankelijk van het benodigd vermogen van de elektrische saunakachel ga je een bekabeling moeten voorzien die afgestemd is op het beoogd gebruik en op je thuisnetwerk. Niet alle woningen beschikken over een driefasig net. Woningen met een enkel- of monofasig net dienen anders bekabeld te worden.

Ventilatie is een tweede belangrijke vereiste voor een goede werking van je sauna(klimaat). De basisregel is dat er een passieve ventilatie ontstaat tijdens het gebruik van de sauna. Sluit je sauna dus niet rechtstreeks aan op de afzuiging van je actieve woonventilatie.

Esthetiek is een derde aspect waar je best rekening mee houdt als je dit belangrijk vindt. Saunakachels bestaan in verschillende versies en varianten. Sommige sauna kachels kan je ophangen aan de wand, maar sommige saunakachels zijn vrijstaand. Heb je graag een sauna met een glazen wand en mag de mooie vrijstaande kachel gezien worden? Dan houd je vooraf best rekening met een bekabeling die uit de vloer komt op de plaats waar de saunakachel zal staan. Zo niet ga je altijd een stroomkabel op je afgewerkte vloer zien liggen.

Conclusie

Kom vooraf praten en betrek ons in jouw project zoals vele klanten reeds deden. Je kan rekenen op onze expertise. Reindeer™ bouwt met je mee aan een warme toekomst ;-) !


Wil je meer sauna nieuws, tips & tricks, trends, inspiratie en algemene sauna informatie ontvangen? 

Lees hier onze andere artikels of abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte!

Heb je een vraag over sauna producten?

Stel ze dan meteen hier!


Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief

Adres

Beyntellus 20
2360 Oud-Turnhout
België

BLOG    ARCHITECTEN

SERVICE AANVRAAG

Contact

E-mail: info@reindeer.be
Tel: +32 (0) 14 40 50 50
BTW: BE 0825.880.269Openingsuren

ENKEL OP AFSPRAAK
maandag tot vrijdag:
10:00-13:00            14:00-17:00
zaterdag & zondag gesloten.