Welke saunakachel kiezen?

De kachel wordt wel eens het kloppend hart van de sauna genoemd. Een goede kachel is daarom van cruciaal belang voor uw perfecte sauna sessie. Maar hoe kies je een kachel en waarom? We leggen het u kort even uit. 


Cilindro

Volume

Het volume van de sauna is belangrijk om te bepalen welk vermogen uw kachel nodig heeft een efficiënte opwarming en temperatuur te garanderen. Gelukkig kan u rekenen op Reindeer™ voor de juiste keuze. Ervaring troef!


Droge of natte sauna?

Wanneer u voornamelijk geniet van hoge temperaturen zal de luchtvochtigheid relatief laag zijn en is hierdoor de hoeveelheid stenen minder belangrijk. Zelfs met saunakachels met minder stenen kan u nog steeds aan “LÖYLY” doen voor een kortstondige stoomstoot. Let wel dat de stenen terug warm genoeg zijn voor een tweede ronde!

Geniet u liever van een vochtiger klimaat dan kiest u best voor een saunakachel met veel stenen. Hiermee kan u op lagere temperaturen vaker water opgieten en zo de luchtvochtigheid verhogen in de saunacabine. Kachels met een grote steenkorf hebben tevens meer zijdelingse warmteafgifte.

Een natte sauna wordt ook wel eens een Bio Sauna genoemd. In dit geval wordt er veelal gebruik gemaakt van een saunakachel met geïntegreerde verdamper. Dankzij een slimme sturing kan u de gewenste luchtvochtigheid instellen en zal de kachel automatisch de juiste verhouding van temperatuur en luchtvochtigheid bepalen en bijhouden tijdens uw sauna sessie. 

Kachel

Particulier of professioneel gebruik? 

Vaak worden er professionele kachels tevens particulier gebruikt omwille van de degelijkheid. Maar als professional kiest u best steeds voor een professionele saunakachel. Deze kachels hebben kwalitatief betere elementen en de steenkorf is hierbij steeds gescheiden van de warmte elementen.


Hierdoor verkleint men de kans dat er opgegoten water aan de elementen kan komen, die bijgevolg de levensduur van deze elementen drastisch verkorten bij veelvuldig gebruik. Bovendien zijn professionele saunakachels voorzien van een toegangsluik waarbij warmte elementen in een handomdraai te vervangen zijn zonder dat de steenkorf geledigd moet worden. Snel, efficiënt en geen tijdsverlies! 


Wil je meer sauna nieuws, tips & tricks, trends, inspiratie en algemene sauna informatie ontvangen? 

Lees hier onze andere artikels of abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte!

Heb je een vraag over sauna producten?

Stel ze dan meteen hier!


Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief

Adres

Beyntellus 20
2360 Oud-Turnhout
België

BLOG    ARCHITECTEN

SERVICE AANVRAAG

Contact

E-mail: info@reindeer.be
Tel: +32 (0) 14 40 50 50
BTW: BE 0825.880.269



Openingsuren

ENKEL OP AFSPRAAK
maandag tot vrijdag:
10:00-13:00            14:00-17:00
zaterdag & zondag gesloten.