WAT IS EEN

infraroodsauna?

 • Een infraroodsauna blijft voor velen een moeilijk te begrijpen concept. Men vindt er de meest uitéénlopende informatie over op het internet en tal van verkopers hebben een andere uitleg.  Wij leggen het voor u uit, in mensentaal. 

 • Verschil tussen Infraroodsauna en Finse sauna

  Het grote verschil tussen een Finse sauna en een infrarood sauna is dat bij een Finse sauna de lucht in de cabine wordt opgewarmd. Een infraroodstraler geeft stralingswarmte af en gebruikt de lucht als transportmiddel om een “object” op te warmen: dit kan de wand van de cabine zijn maar is voornamelijk uw lichaam. Hierdoor wordt uw lichaam rechtstreeks opgewarmd en gaat u op lagere temperaturen zweten, in tegenstelling tot bij een Finse sauna waarbij de omgevingstemperatuur bepaalt hoe hard u gaat zweten. De lucht in een infraroodcabine is minder droog dan in een Finse sauna.

 • Welke infrarood?

  Het infrarood spectrum bestaat uit korte- (A), midden- (B) en lange golf (C) stralen. In de saunabouw worden voornamelijk ofwel Full Spectrum infraroodstralers verkocht, die zoals het woord al aangeeft alle golflengtes binnen één straler bevatten, ofwel warmtestralers die enkel lange golf infrarood afgeven.

  Ondanks dat de cabine een bepaalde temperatuur gaat behalen (veelal max 50-60°C) ligt de nadruk niet zozeer op de temperatuur in de cabine maar eerder de intensiteit van de warmte op het lichaam.

  Lange golf infrarood dringt niet dieper in de huid dan de bovenste huidlaag en wordt als de meest zachte vorm van infraroodwarmte ervaren. Infraroodcabines met enkel lange golf infrarood hebben een opwarmtijd omdat de stralers niet meteen op volle kracht werken. Wil je de cabine instellen op een bepaalde temperatuur dan heb je een opwarmtijd.

  Full Spectrum infrarood stralers geven meteen warmte af en hebben geen opwarmtijd. Deze bevatten alle golflengtes waarbij de korte golf het diepst in de huid indringt en zo voor een diepere warmte zorgen. Dit maakt dat je in veel sauna centers dergelijke infrarood stralers in zuilen terugvindt zonder dat ze in een cabine verwerkt zijn.

  Full Spectrum infraroodstralers bestaan ook in een variant waarbij de meerderheid van de korte A golf gefilterd wordt en dus zachter aanvoelt vergeleken met een normale Full Spectrum infraroodstraler. Deze laatste is aan te bevelen voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van spataders en in het algemeen de korte golf als te intens ervaren.


Wil je meer sauna nieuws, tips & tricks, trends, inspiratie en algemene sauna informatie ontvangen? 

Lees hier onze andere artikels of abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte!

Heb je een vraag over sauna producten?

Stel ze dan meteen hier!


Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief

Adres

Beyntellus 20
2360 Oud-Turnhout
België

BLOG    ARCHITECTEN

SERVICE AANVRAAG

Contact

E-mail: info@reindeer.be
Tel: +32 (0) 14 40 50 50
BTW: BE 0825.880.269Openingsuren

ENKEL OP AFSPRAAK
maandag tot vrijdag:
10:00-13:00            14:00-17:00
zaterdag & zondag gesloten.